En upptäcktsresa

Värdebeviset i En upptäcktsresa kan användas till en av de tre aktiviteterna nedan. Ni väljer själva vilken!

Östasiatiska museet

Samurajer, geishor, drakar och buddhor – möt dem på Östasiatiska museet. Följ med på familjevisningar om Kina, Japan och Korea. I Ateljé Draken kan barn och vuxna tillsammans upptäcka Asien på ett lekfullt sätt. Här kan du klättra på lyckodraken, spela memory över en hel vägg, leka teceremoni i det japanska tehuset eller prova tofflor från Rajastan. Under vår och höst hålls ett antal familjesöndagar med olika teman och kreativa aktiviteter. Exempel på teman är tillverkning av egna l ackaskar, porslinsmålning, lerskulptering och dockteater med egengjorda skuggfigurer. För kalendarium, se Östasiatiska museets hemsida.

Materialkostnad i Ateljé Draken för tre personer (fritt inträde)

 

Etnografiska museet

Möt världen – följ med på upptäcksresa i kallaste Arktis, brännheta Australien och regntunga Amazonas. Förundras över föremål, mönster och färger från jordens alla hörn. Varje helg är det familjevisningar och aktiviteter i Verkstan. Här kan stora och små släppa loss kreativiteten och umgås i en mysig miljö. Med olika teman inspirerade av aktuell högtid eller utställning kan du till exempel få dekorera glaslyktor, skapa ett eget litet monster, tillverka spratteldockor eller göra ett eget indianpannband. För kalendarium och rekommenderad ålder för olika aktiviteter, se Etnografiska museets hemsida.

Materialkostnad i Verkstan för tre personer (fritt inträde)

 

Medelhavsmuseet

Möt kulturerna kring Medelhavet! Hör om gudar, krigare och arkeologer. Följ med på vandring genom 7000 år av Egyptens historia – genom öknen och ned i gravkammaren. I utställningen får både barn och vuxna lära sig skriva hieroglyfer och klä och smycka sig som de forna egyptierna. Följ Bamsespåret och utforska museet och berättelserna om Herkules tillsammans med Bamse, Lille Skutt och Skalman. På lördagar och lov anordnas olika familjeaktiviteter som inleds med en visning och följs av skapande verksamhet i Barnverkstan. Här kan du till exempel få göra en mumiekista eller en pyramid. För kalendarium, se Medelhavsmuseets hemsida.

Materialkostnad i Barnverkstan för tre personer (fritt inträde)