Lilla skaparverkstan

Värdebeviset i Lilla skaparverkstan kan användas till en av de tre aktiviteterna nedan. Ni väljer själva vilken!

Postmuseum

Välkommen till brevens och paketens spännande värld. I Lilla Posten kan du leka post och pyssla i verkstaden. I det gamla postkontoret kan du sortera, stämpla och dela ut post till alla som bor i de vindlande gränderna. Det är fullt med paket på lastbryggan som ska lastas in i postbilen och köras iväg till rätt adress. I Lilla Postens verkstad kan du pyssla kring olika teman och göra ditt egna vykort, skriva adress, sätta på ett frimärke, stämpla och sedan lägga på brevlådan. I utställningen Hej! kan du bl.a. spela frimärksmemory, vika kuvert, tyda och göra hemliga chiffer och skriva på gamla skrivmaskiner. Missa inte att klä ut er till brevbärare och ta bilder i den digitala fotoautomaten. Öppet helger och lov. För mer information om öppettider och praktiska frågor inför ditt besök, se Postmuseums hemsida.

Inträde för en vuxen (fritt inträde för barn)

 

Marabouparken konsthall

Häng med på Monsterklubben! Här får barn och vuxna följa med på en visning av konsthallens utställningar och sen prova olika konstnärliga metoder, tekniker och material. Varje tillfälle leds av en erfaren pedagog eller konstnär och har ett bestämt tema – till exempel fotografering till musik, drakbygge, textiltryck eller tidnings- och tejpskulpturer. Monsterklubben håller till i konsthallens pedagogiska labb, ute i Marabouparken eller i utställningssalen. Klubbtillfällena är för barn från 6 år. Öppet söndagar och lov. För aktuellt program och öppettider, se Marabouparken konsthalls hemsida.

Deltagande i Monsterklubben vid ett tillfälle för två barn och medföljande vuxen

 

Sjöhistoriska museet

Skepp ohoj! I Skaparverkstaden Ruskpricken kan vuxna och barn skapa egna alster tillsammans utifrån Sjöhistoriska museets olika teman sjöfart, båtar och maritima miljöer. Till hjälp finns duktiga pedagoger och massor med olika kreativa material. Så släpp fantasin lös och skapa ett eget sjödjur, en skattkista, en sjörövarlapp eller något annat sjörelaterat. När du tröttnat på att skapa kan du gå över till lekrummet Saltkråkan där du kan köra Ångbåten Ljusterö eller segla Vedjakten Josefina. Öppet helger och lov, dock ej på sommaren. För mer information om öppettider och praktiska frågor inför ditt besök, se Sjöhistoriska museets hemsida.

Material för två barn och medföljande vuxen (inträde gratis)