Små äventyr

Värdebeviset i Små äventyr kan användas till en av de fyra aktiviteterna nedan. Ni väljer själva vilken!

Rönninge by i Täby

Finns det kanske en liten cowgirl eller cowboy i er familj? Hästarna på Rönninge By står uppradade och väntar på att få ta en tur. Gården är en levande bondgård endast ett hölass från storstaden. Här kan man uppleva historiens vingslag och känna avkoppling och möjligheter på landsbygden i en genuin bondgårdsmiljö med alla tillhörande djur såsom höns, minigrisar, kaniner, kor, får och getter. På gården finns även en liten lekplats, café och korvförsäljning. Hjälmar finns att låna (obligatoriskt). Tyvärr finns inte möjlighet att erbjuda handikappanpassad ridning. Öppet helger (ej juli). För mer information om öppettider och praktiska frågor inför ditt besök, se Rönninge by i Täbys hemsida.

Två ponnyturer med ledare

 

Polismuseet

Välkommen till en polisstad fylld med lek och lär! Här kan du på ett lekfullt sätt lära dig mer om polisen. Klä dig i polisuniform, prata i komradio och kör polismotorcykel. Lös spännande uppdrag på polisstationen eller hamna i arresten. I den populära polisbilen med blåljus och kommunikationsradio kan man leka och det finns även en polismotorcykel som man kan testa att sitta på. För att lära dig om hur du ska göra om du gått vilse kan du lösa uppdraget med lilla Lo. På sommaren är trampbilarna framkörda för trafiklek utanför museet. Öppet helger och vardagar (utom måndagar). För mer information om öppettider och praktiska frågor inför ditt besök, se Polismuseets hemsida.

Inträde för en vuxen och trampbilshyra för ett barn eller boken om Lilla Lo (fritt inträde barn)

 

Väddö gårdsmejeri

Häng med på spännande safari ut i kohagen. Bonden tar er med på traktor och vagn ut till kossorna och berättar där om djuren och livet på en bondgård. Väddö gårdsmejeri är Roslagens egna mejeri och ett av få lokala gårdsmejerier i Sverige. På gården finns en gårdsbutik där man bland annat kan provsmaka ostar och följa tillverkningsprocessen. Man kan även hälsa på djuren i minibondgården och besöka glasscafét som ligger några kilometer bort för att smaka på gårdens egentillverkade glass. Kosafarin genomförs under juli månad. För mer information om öppettider och praktiska frågor inför ditt besök, se Väddö gårdsmejeris hemsida.

Kosafari för en vuxen och ett barn

 

Spårvägsmuseet 

Stig ombord på minitunnelbanan och ta en tur bland gamla bussar och spårvagnar. Spårvägsmuseet visar på ett roligt, spännande och lärorikt sätt lokaltrafikens historia, allt sedan de första hästspårvagnarna 1877. Här kan du prova på hur det känns att köra buss, spårvagn och tunnelbana i förarhytter med film. Det känns nästan som på riktigt. Vid pysselbordet kan man måla av Sverige äldsta elektriska motorvagn och i anslutning till museikaféet finns det möjlighet att leka spärrvakt eller köra med Briotåg. Öppet vardagar och helger. För mer information om öppettider och praktiska frågor inför ditt besök, se Spårvägsmuseets hemsida.

Inträde för en vuxen och ett barn samt minitunnelbanetur för ett barn